Sporen gewist in 02/07

Mijn eerste wiki speurtocht

28/02/07

Op 19 september 2005 stelde Mijn Smetty zich op edublogs.be de vraag:
“Hoe concreet is het werken met wiki’s vandaag in het Vlaamse onderwijslandschap?”
Het antwoord die dag was erg bedroevend.

Ik heb zo het gevoel dat het ondertussen veranderd is.
Misschien omdat ik zelf op school af en toe 2.0 gebruikmaak van de in onze Dokeos ELO geïntegreerde wiki module (waarover later meer).

Maar wat de Commissaresse vooral benieuwt, is of ook de Vlaamse bibliotheken op de wiki HFR kar gesprongen zijn.

Ik heb mijn vergrootglas ter hand moeten nemen, want zo makkelijk laten Vlaamse bibliotheekwiki’s zich niet vinden. Verder hanteerde ik een uiterst klassiek opspoorapparaat. Dat heet wholesale nba jerseys Google.

Als je binnen het .be domein zoekt met “openbare bibliotheek” wiki, krijg je ófwel openbare bibliotheken die naar een wiki linken (Wikipedia), ófwel wiki’s die naar een openbare bibliotheek linken, ófwel pagina’s die naar een wiki én een openbare bibliotheek linken, maar nooit gaat het over een wiki wholesale mlb jerseys ván een openbare bibliotheek.

bibliotheekwiki geprobeerd. Google suggereert bibliotheekweek.
Danku.

“bibliotheek wiki” brengt me bij wholesale nfl jerseys alfredh.web-log.nl die suggereert waarom wiki’s iets voor bibliotheken KUNNEN zijn (aha), bij een doodgeboren kind en via WoW!ter bij Wageningen UR Library Innovation Wiki.

U merkt het, de Commissaresse is goes even buiten de grenzen van het .be domein moeten treden om bij de noorderburen haar mosterd te halen.

Ik laat de aanhalingstekens vallen, migreer weer mijn moederland in en zo waar, met bibliotheek wiki site:be krijg ik:

Voorstel workflow voor uitlenen manga bibliotheek (KULeuven)

én dit:

Bibliotheek InfogroepWiki (VUB), o.a. bibliotheekreglement Als en wholesale jerseys aankoopvoorstellen 10

Ziezo, dat was het dan voor vandaag.
De Commissaresse wholesale nfl jerseys heeft met haar vergrootglas en Google de voetsporen A van welgeteld twee Vlaamse bibliotheekwiki’s kunnen ontwaren.
Ze hoopt dat het er meer zijn.

Mijn eerste wiki

27/02/07

De vrienden van de Commissaresse ligne zijn Web 2.0.
Ze hebben een account bij Flickr én bij Telenet Foto, bij YouTube én bij Garage TV, bij Myspace én bij Digs.be, maar vooral, ze chatten en voipen elke dag met elkaar.

Ze denken, omdat ik niet mee chat en voip, Bibliotheek dat ik niet Web 2.0 wholesale jerseys ben, maar wholesale nfl jerseys als ze dat durven zeggen, breng ik ze onze wiki uit het jaar 2004 in herinnering, dat is drie jaar geleden!
We wouden samen een luisterspel schrijven over de avonturen van een rugbyploeg. En wie had toen het idee om daarvoor een wiki op 2.0 te zetten?

Ik berichtte aan mijn ploeggenoten:

Mail over wiki

Juist, ik heb die dagen королева ook een mail moeten sturen met als onderwerp ‘deactivation by accident’:

Mail over wiki

Het waren de Commissaresses eerste wholesale jerseys Web 2.0 stapjes.
Met een vallen en opstaan.

Het luisterspel is al lang weer opgeborgen, maar auctor Seed Wiki bestaat nog steeds. Het zou zelfs een van de betere wiki farms zijn.

En ondertussen staat ‘we gaan samen aan iets schrijven’ onder de vrienden, de studenten en de collega’s zowat synoniem met ‘laat ons een wiki opzetten’. Champion

Netwerk- en systeembeheer 2.0

26/02/07

In Vlaanderen is er een cheap nba jerseys Graduaat to Bibliotheekwezen en Documentaire Informatiekunde. Je kan terecht in Antwerpen, Genk en Leuven, maar de Commissaresse opereert Contato in de Bibliotheekschool van Gent.

Het lessenpakket omvat onder meer een module van 40 uren met de weinig aantrekkelijke titel Inleiding tot netwerk- en systeembeheer.
Des te meer reden om het interessant te maken, denk ik dan.
Waarom niet met incorrect de studenten enkele uren over Web 2.0 praten?

In Bert de – even bombastisch klinkende – module Inhoudelijke documentbeschrijving: indextalen 2 hebben we het dan al over tagging en folksonomy gehad, maar in Netwerk- en da systeembeheer doen we meer: zohoën, 43thingen, flickren, tagmossen, bloggen, wikiën, feedoën, opmlen, …

Daarover wholesale NBA jerseys meer in volgende posts, maar de teksten die ik – in onderwijs 1.0 to stijl – wholesale NFL jerseys op papier uitdeel en – iets 2.0’iger – op onze ELO plaats (achter voor u gesloten deuren), geef ik nu alvast mee.
Het is een eigen tekst (met oefeningen) en een bijdrage van Eric Sieverts aan Informatie Professional.

De Commissaresse raadt u ten stelligste aan ze te lezen en eventueel van commentaar te voorzien, want ook de bijhorende examenvraag zal hier op een dag gesteld worden.

Bert Anciaux goes Bibliotheek 2.0

23/02/07

Op Hello 22 januari stond de Commissaresse in de Zoo van Antwerpen cheap nfl jerseys tussen tijgers en toekans te luisteren…
…naar de toespraak van Vlaams minister Bert Anciaux ter gelegenheid van de ontmoetingsdag voor bibliotheken.

Zijne ministers woorden werden door haar verborgen microfoon feilloos geregistreerd (of was het Anciaux niet, dat kon ze vanachter die boom niet goed zien).
Samen met tijgers en toekans hoorde ze hem vragen:
“Welke meerwaarde heeft het netwerk van bibliotheken te bieden aan de gebruiker van Wikipedia, Librarything.com, YouTube, web2.0 en ga zo maar door?”

De Commissaresse dacht, ik moet die zaak oplossen, ik start vandaag nog – voor iedereen die zich gelijkaardige vragen stelt – players een zoektocht naar Web 2.0 sporen in de Vlaamse bibliotheek.

Zo geschiedde en cheap jerseys zal geschieden, hier, op deze blog, tot u en ik voldoende aanwijzingen vergaard hebben, want het onderzoek is niet geheim en de Commissaresse kan steeds extra bewijsmateriaal Hello gebruiken.

Het was interessant, die dag in de Zoo van Antwerpen.
Minister Anciaux vond wholesale mlb jerseys dat “we beschikken over een stevig en slagkrachtig orkest, op een machtig schip dat con brio ijsbergen ontdekt en ontwijkt.”
Ik hoop dat dat orkest de 2.0 boot niet zal missen. En zo ga ik door.