Sporen gewist in 07/07

Bibliotheekspelletjes

6/07/07

Dit is zonder twijfel de post waaraan ik het langst ‘gewerkt’ heb.
Zoveel (Shockwave, Flash, JavaScript en Java) bibliotheekspelletjes bestaan er niet, maar toch genoeg om me een tijdje zoet te houden.

Een resem library skills games vind je bij St. Joseph School Library, maar erg boeiend zijn deze spelletjes niet, ‘t zijn meer kwisjes of hooguit galgje-achtige puzzels.

Meer geanimeerd zijn:

Book Pedaler: “Deliver the books as fast as you can!”

ActionMatch: “Find the matching pairs of Deweys!”

Alphabet Library: “Put the library books away in alphabetical order.”

Flood!: “The library has sprung a leak! Books are floating everywhere! Get them back onto the right shelves!”

Maar top of the bill is The Goodhue Codex van The Los Angeles Public Library, een adventure game met een goed verhaal.

Bedoeling is dat je de geest van bibliotheekarchitect Bertram G. Goodhue uit het gebouw bevrijdt. Daarvoor moet je voorwerpen zoeken (het verloren pasje van een slordige bibliotheekmedewerker), de sms-jes op je GSM lezen (Goodhue 1869-1924 spreekt vloeiend turbotaal), de kaartcatalogus raadplegen, het onderhoudspersoneel in het magazijn ontwijken, archiefkasten verrijden, het onzichtbare boek raadplegen, …

Er zitten ook enkele spelletjes-in-het spel in, metagames zeg maar: BookSort (boeken chronologisch rangschikken), RoboLibrarian (van de kar gevallen boeken oppikken) en Art MatchUp (kunst uit de LAPL herkennen).

De Commissaresse zou de Commissaresse niet zijn, als ze het spel niet in één handomdraai en één ruk ontcijferd en ontraadseld had, maar het is een aanrader, absoluut.

Kent iemand meer van dit?

De wisser was hier

5/07/07

“Ben jij hier de wisser?”, vroeg een collega toen ik gisteren op school de pc’s van de administratie en coördinatie aan het behandelen was.

De wisser blijkt een personage uit de serie Het Eiland, een zekere Jeroen, een computerdeskundige die de collega’s van Cynalco Medics niet graag achter hun computer zien verschijnen.
Want de wisser wist met de data ook een stuk de mensen zelf uit.

Zo maakt Frankie die om zijn ontslagen collega Jean treurt, zelfs de pootjes van Jeans toetsenbord kapot omdat hij er niet tegen kan dat de wisser komt. Hij snauwt hem toe:
“Gij komt hier op een paar knopkes duwen en dan is de Jean gewist?”

Ik pruts al niet graag aan andermans computer, maar een wisser ben ik zeker niet. Integendeel, ik voeg data toe (gisteren OpenOffice.org). Dat iedereen in augustus moge terugkeren om het uit te proberen.