Bibliotheekspelletjes

Dit is zonder twijfel de post waaraan ik het langst ‘gewerkt’ heb.
Zoveel (Shockwave, Flash, JavaScript en Java) bibliotheekspelletjes bestaan er niet, maar toch genoeg om me een tijdje zoet te houden.

Een resem library skills games vind je bij St. Joseph School Library, maar erg boeiend zijn deze spelletjes niet, ‘t zijn meer kwisjes of hooguit galgje-achtige puzzels.

Meer geanimeerd zijn:

Book Pedaler: “Deliver the books as fast as you can!”

ActionMatch: “Find the matching pairs of Deweys!”

Alphabet Library: “Put the library books away in alphabetical order.”

Flood!: “The library has sprung a leak! Books are floating everywhere! Get them back onto the right shelves!”

Maar top of the bill is The Goodhue Codex van The Los Angeles Public Library, een adventure game met een goed verhaal.

Bedoeling is dat je de geest van bibliotheekarchitect Bertram G. Goodhue uit het gebouw bevrijdt. Daarvoor moet je voorwerpen zoeken (het verloren pasje van een slordige bibliotheekmedewerker), de sms-jes op je GSM lezen (Goodhue 1869-1924 spreekt vloeiend turbotaal), de kaartcatalogus raadplegen, het onderhoudspersoneel in het magazijn ontwijken, archiefkasten verrijden, het onzichtbare boek raadplegen, …

Er zitten ook enkele spelletjes-in-het spel in, metagames zeg maar: BookSort (boeken chronologisch rangschikken), RoboLibrarian (van de kar gevallen boeken oppikken) en Art MatchUp (kunst uit de LAPL herkennen).

De Commissaresse zou de Commissaresse niet zijn, als ze het spel niet in één handomdraai en één ruk ontcijferd en ontraadseld had, maar het is een aanrader, absoluut.

Kent iemand meer van dit?

3 bewijzen voor “Bibliotheekspelletjes”

  1. Denis zegt:

    Niet echt om te spelen op een bibsite, maar wel om te kopen: http://www.librarygames.com en http://www.librarygames.net. Het leuke aan die tweede site is dat hij een nostalgisch gevoel geeft: hoe zag het internet er in 1996 ook weer uit…?

  2. Denis zegt:

    Of nóg beter: http://librarygames.blogspot.com

  3. Commissaresse zegt:

    Gelukkig dat het vakantie is :-)

Lever bewijs