Stijn Meuris: ordening en drift

Is mijn muziekleraar wel te spreken over de ordening in de Fnac winkels, Stijn Meuris van pop/rockgroep Monza is dat absoluut niet. In Focus Knack (van 5 tot 11 maart 2008) zegt hij:

Ik heb me eens verschrikkelijk kwaad staan maken in de Fnac in Leuven omdat de cd’s van Monza er in het vakje ‘Nederlandstalig’ waren ondergebracht. Bij wijze van statement heb ik de cd’s van Rammstein dan maar verhuisd naar het bakje ‘Duitstalig’. Toen ik aan de cd’s van Axelle Red wou beginnen, ben ik door iemand van de security hardhandig aangepakt. Op zo’n moment ben ik in staat om me een camionette aan te schaffen en de cd’s van Monza zélf naar de winkels te rijden om ze in de juiste rekken te leggen: ‘pop en rock’, want dat is tenslotte wat we maken.

Even onderzoeken of Stijn Meuris ook de openbare bibliotheken moet beginnen afschuimen met zijn camionette.

De – volgens mij magistrale – cd Grand krijgt in de Vlaamse Centrale Catalogus de NBLC classificatiecode 78 – Pop, in de Vlaamse muziekclassificatie is dit P – Populaire muziek. So far so good. In de Ovinob catalogus (Oost-Vlaanderen) is het Pop; België, maar in Winob (West-Vlaanderen) wordt het 60 [Amusement : Nederlands].
De camionette kan nu richting West-Vlaanderen vertrekken!

Ontsluiting, moet het door winkelmanagers, bibliothecarissen, het volk, en/of de auteur?

7 bewijzen voor “Stijn Meuris: ordening en drift”

 1. bibman zegt:

  Sorry Stijn maar als er voldoende consequentie is in de klassering dan mogen Monza en Noordkaap bij Nederlandstalig,.. dus niet Monza bij Amusement NL en Gorki en De mens bij pop want daar geeft de klant geen boodschap aan.

  Ontsluiting door de auteur? Zal er dan geen aparte classificatie met ‘Meesterwerk’ gecreëerd worden ;-)

  Btw, Gigant van Noordkaap is nog steeds een van mijn favorieten, zeker in tijden van slapeloosheid. ‘Grand’ beluisterde ik nog niet maar de titel is alvast veelbelovend

 2. Commissaresse zegt:

  Consequentie als criterium voor klassering? Mm, ja, maar geldt niet: elke klant zijn eigen consequentie?

 3. Patrick Vanhoucke zegt:

  Commissaresse schreef:

  De – volgens mij magistrale – cd Grand krijgt […] 60 [Amusement : Nederlands].”

  In de HOB staat Grand ook bij rubriek 60. Mijn muziekcollega S. heeft daar vast een logische uitleg voor.

 4. Patrick Vanhoucke zegt:

  Commissaresse schreef:

  Ontsluiting, moet het door winkelmanagers, bibliothecarissen, het volk, en/of de auteur?

  Door wie het gebeurt, is in feite eender. Als het maar consequent en met kennis van zaken gebeurt. En uiteraard altijd voor het volk.

 5. Johan zegt:

  In Open Vlacc moet het P1 Populaire muziek Nederlands zijn. Je ziet namelijk een ingekochte beschrijving van de Centrale Discotheek Rotterdam die nog niet gecontroleerd is door Open Vlacc invoerders (dat doen ze namelijk alleen bij nieuwe invoer en ‘Grand’ dateert al van 2005).

  Ik heb het even aangepast. We geven ook een geografische aanduiding bij Belgische muziek als muziekgenre: België.

  Binnenkort hebben we waarschijnlijk ook tagging: winkelmanagers, het volk en auteurs kunnen zich dan op die manier veruitwendigen.

 6. Commissaresse zegt:

  Stijn Meuris zal vast van die tagging gebruikmaken! Misschien is dit wel de oplossing voor zijn frustratie: Monza’s muziek enkel nog te download ipv fysiek te koop/leen aanbieden. Hoeft hij geen camionette aan te schaffen!

 7. Commissaresse zegt:

  @Patrick: elk zijn eigen consequentie, logica en kennis, denk ik dan.

Lever bewijs